رصد دو قیمت در بازار املاک تهران در اردیبهشت ماه نشان داد که فروپاشی بازارهای رقیب چگونه بر نبض قیمت مسکن تاثیر می گذارد.
به گزارش ملک رادار به نقل از دنیای اکوتاز، میانگین “قیمت فروش آپارتمان” در اواسط بهار امسال نسبت به ابتدای بهار 2 درصد کاهش داشت، اما آمار رسمی معاملات مسکونی نشان می دهد که میانگین قیمت “آپارتمان فروخته شده” در مدت مشابه 3.8 درصد افزایش یافته است.
دلیل تفاوت روند رشد «قیمت پیشنهادی» و «قیمت داده شده» مسکن در فروردین ماه، «زیانهای هنگفت بازارهای موازی مسکن» در این ماه و «عدم وجود انتظارات تورمی مؤثر بر بازار مسکن» است. رفتار بازیگران بخش مسکن.”
ماه گذشته خبری از ریسک های خارجی موثر بر رفتار در بازار مسکن نبود و در نتیجه «تقاضای سرمایه برای خرید آپارتمان» از این سایت – به دلیل انتظارات تورمی – به شدت کاهش یافت. اما در این ماه، یک رویداد تقریباً بی سابقه در بازارهای موازی مسکن بر رفتار بخش املاک و مستغلات تأثیر گذاشت.
کاهش قابل توجه بازار سرمایه در قالب بازدهی منفی 4 درصدی در اردیبهشت ماه به همراه کاهش 10 درصدی نرخ ارز باعث شد بخشی از صندوق ها به سمت بازار مسکن حرکت کنند. در سال های اخیر پس از رکود بازار سرمایه و کاهش کارایی، بازار مسکن به مقصد این دسته از صندوق ها تبدیل شد.
به این ترتیب نوع دیگری از تقاضای سرمایه در بازار مسکن اردیبهشت شکل گرفت که البته حجم آن زیاد نبود. کاهش قیمت ها در بازارهای موازی مسکن بیش از آنکه بر رفتار تقاضای خرید تأثیر بگذارد، بر رفتار فروشندگان آپارتمان تأثیر گذاشت و تمایل به فروش را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
این امر تحت تأثیر «تعرض محدود فایل در ازای تقاضای کم» به کاهش «قیمت پیشنهادی» منجر شد که منجر به افزایش «قیمت ثابت» شد.
به عبارت دیگر، تقاضای مسکن در اواسط بهار با توجه به پرونده های ارائه شده در برخی مناطق شهر افزایش یافت و این به دلیل «هیجان خرید سرمایه» نبود، بلکه به دلیل «توقف خرید و فروش» بود. این دلیل رشد قیمت مسکن در آمارهای رسمی است. فروشندگان متاثر از کاهش قیمت ها به دنبال جلوگیری از این جریان هستند، در حالی که شرایط بازار خارجی «انتظارات کاهش قیمت» را بیشتر از «انتظارات تورمی» صرف می کند.
نتایج تحقیقات میدانی درباره وضعیت معاملات آپارتمان های مسکونی در محله های منتخب در مناطق 22 گانه شهر تهران نشان می دهد که طی یک ماه گذشته تقاضای سرمایه برای خرید آپارتمان کاهش چشمگیری داشته است. این کاهش با کاهش تقاضا برای سرمایه کوتاه مدت و همچنین کاهش تقاضا برای سرمایه بلند مدت همراه است. یافته های این پژوهش میدانی نیز حاکی از حضور سرمایه گذاران ملکی در بازار به عنوان فروشنده آپارتمان است. اما روایت دلالان املاک پایتخت حاکی از آن است که بازار معاملات ملکی در اردیبهشت همچنان راکد بوده و حجم معاملات بسیار کم بوده است.
کاهش 2 درصدی قیمت پیشنهادی
نتایج تحقیقات میدانی سطوح پیشنهادی قیمت مسکن در بیش از 100 مورد از پرونده های بازار مسکن حاکی از کاهش تقریبی 2 درصدی قیمت پیشنهادی آپارتمان در بیش از 100 محله منتخب تهران در 22 منطقه تهران است. سرمایه، پایتخت. به منظور برآورد سطح قیمت های پیشنهادی فروشندگان برای فروش آپارتمان های مسکونی عرضه شده به بازار مسکن برای فروردین ماه، از هر منطقه 5 محله انتخاب و سطح قیمت آپارتمان های عرضه شده در آنها با قیمت های مشابه مقایسه شد. فایل هایی که در پایان فروردین ماه به بازار عرضه شد.
نتایج این بررسی نشان می دهد که قیمت مسکن در 22 منطقه در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه 2 درصد کاهش داشته است. میانگین قیمت ارائه شده برای فروش در این فایل ها برای هر متر مربع 85.200.000 تومان می باشد. در فروردین ماه این مبلغ 86 میلیون و 900 هزار تومان برآورد شده بود. این قیمت ها کاهش 2 درصدی قیمت پیشنهادی آپارتمان های پیش بینی شده برای فروش در اردیبهشت را نشان می دهد. این کاهش 2 درصدی می تواند بازتابی از تغییرات قیمت مسکن در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین 1403 هجری شمسی بر اساس سطوح پیشنهادی قیمت آپارتمان های در صف فروش در نیمه بهار باشد.
تحقیقات میدانی نشان می دهد که این کاهش 2 درصدی در قیمت پیشنهادی آپارتمان در بیش از 100 محله منتخب در مناطق 22 گانه تهران در پشت صحنه به کاهش ملایم تقاضای سرمایه و یا کاهش محسوس تقاضای سرمایه برای خرید آپارتمان در تهران مرتبط است. پایتخت در ماه می
طی هفت سال گذشته، همزمان با خروج بخش زیادی از تقاضای مصرفکننده از بازار مسکن، بهویژه خانوارهای بار اول، به دلیل جهش قیمت مسکن و ضعف قدرت خرید، تقاضا برای سرمایه کاهش یافته است. مهمترین عامل بازیگر اصلی در معاملات خرید خانه.
در برخی مواقع، بسته به شرایط بازار و متغیرهای خارجی، سهم تقاضا برای سرمایه کوتاه مدت تغییر می کند و در برخی مواقع، سهم تقاضا برای سرمایه بلندمدت تغییر می کند و افزایش یا کاهش می یابد، اما در تمام این سال ها، اصلی ترین عامل و بازیگر در معاملات آپارتمان تقاضا برای سرمایه بوده است. در حال حاضر حجم خرید سرمایه از بازار مسکن کاهش چشمگیری داشته است، هرچند همچنان در این شرایط رکود عمیق در بازار مسکن، سهم تقاضای سرمایه بیشتر از تقاضای مصرفی است.
دلالان بازار املاک تهران می گویند بازار املاک در اردیبهشت ماه در رکود عمیقی قرار داشت، اما در این ماه، دو دایره از سه دایره معاملات آپارتمانی همچنان «سرمایه گذاری» بودند. حلقه دیگری، اما تقاضای مصرف کننده بهتر شد، واحدهای خود را به خریداران سرمایه به قصد تبدیل آنها به آپارتمان های بهتر فروختند و از سرمایه گذاران بازار آپارتمان خریداری کردند. بنابراین سهم سرمایه گذاران در بازار مسکن همچنان بیشتر از مصرف کنندگان است. با این حال، تعداد درخواست های سرمایه برای خرید آپارتمان به شدت کاهش یافت.
بررسی ها حاکی از آن است که این کاهش شدید حجم معاملات مسکونی طی اردیبهشت ماه در بیش از 100 محله منتخب از 22 منطقه پایتخت به دو عامل مرتبط است. دلیل اول مربوط به کاهش قیمت دلار در اردیبهشت ماه است. به گفته آنها، ثبات نسبی در بازار ارز و کاهش قیمت ها در این بازار، هرچند در حد محدود، منجر به کاهش تقاضای سرمایه در بازار مسکن می شود و هر زمان که نشانه هایی از افزایش قیمت ها در ارز ظاهر شود. در بازار، تقاضا برای سرمایه مسکن به تدریج افزایش خواهد یافت.
قیمت دلار از ابتدای تا پایان اردیبهشت ۱۳ درصد کاهش یافت. از سوی دیگر، تنش غیراقتصادی که در فروردین ماه به صفر نزدیک شد و کاهش تنشهای نظامی و سیاسی بر متغیرهای خارجی مؤثر بر بازار مسکن تأثیر گذاشت و با توجه به کاهش تقاضا برای سرمایه و کاهش تقاضای سرمایه، منجر به افزایش نرخ ارز شد. کاهش تقاضا برای سرمایه قیمت پیشنهادی آپارتمان در چرخه فروش در ماه دوم بهار معتبر بود.
جدول زیر مشخصات بیش از 100 واحد مسکونی عرضه شده برای فروش در فروردین ماه را نشان می دهد. میانگین قیمت پیشنهادی هر متر مربع این واحدها 85 میلیون و 200 هزار تومان با میانگین سنی 8 سال و متوسط متراژ 84 متر مربع است. بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی رئیس کل بانک مرکزی، قیمت نهایی در ماه گذشته به مترمربع 84 میلیون و 700 هزار تومان رسید.
منبع: https://bazarmaskan.melkradar.com/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%A8%D9%87%D8%B4%D8%AA/